Инициативата е част от ежегодната коледна кампания на МДБГ-Бургас Дар до

...
Инициативата е част от ежегодната коледна кампания на МДБГ-Бургас Дар до
Коментари Харесай

МДБГ с благотворителна изложба, събира средства за детски народни носии

Инициативата е част от годишната коледна акция на МДБГ-Бургас " Дар до сърце "

Младите хора от " Движение България на жителите " провеждат благотворителна галерия, целяща набирането на средства за закупуване на детски национални носии. Инициативата е част от обичайна коледна акция на МДБГ-Бургас  " Дар до сърце ". Събитието ще се състои на 18 декември, вторник, от 18:30 часа в галерията на Дружеството на бургаските художници (ул. " Александровска " 22).

Изложбата съдържа 25 фотографии, снимани по време на Първия фестивал на маскарадните игри, националното и художествено творчество. Фестът се организира в последните дни на октомври месец тази година в Бургас при голям интерес. Фотосите са дело на бургаски фен фотограф, който с наслада ги подари за благородната идея. Всяка от фотосите ще бъде на стойност 100 лева, а събраните средства ще отидат при детски градини с фолкорни сформира.

" Традициите са важни за съхраняването и оцеляването ни като нация. Ние имаме вяра, че опазването им трябва да бъде приоритет както за ръководещите, по този начин и за всеки един от нас. Искаме да дарим събраните от изложбата средства на бургаски детски градини, които имат фолклорни сформира, с цел да насърчим ентусиазма на децата и техните учители. Запознаването с българските национални обичаи и традиции би трябвало да стартира в най-ранна детска възраст и се радваме, когато можем да бъдем част от това ", обясниха младежите на ДБГ.

Фотосите, които не бъдат изплатени по време на изложбата, ще бъдат изложени в офиса на ДБГ-Бургас до 20 декември. Всеки, който желае да ги прегледа, може да го направи на ул. " Фердинандова " 2 Б от 10:00 до 18:00 часа.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР